Het merk DeWalt zal je natuurlijk bekend in de oren klinken. Het is wereldwijd één van de grootste producenten van handgereedschappen, elektrische tools en toebehoren voor de bouw en industriesector. Maar wist je dat het merk ook beschikt over een uitstekend assortiment bi-metalen lintzaagbladen?

Een onberispelijke kwaliteit is gegarandeerd want de zaagbladen worden in de Amerikaanse fabrieken van Lenox geproduceerd. Deze marktleider staat bekend om z’n hoogkwalitatieve zagen en sterk innovatief gehalte.

 

DeWalt Bi-metalen lintzaagbladen

Deze lintzaagbladen kennen een buitengewone levensduur en hoge kwaliteitsstandaard. De bi-metaal bandzaagbladen zijn geschikt voor algemene zaagtoepassingen. Het grote voordeel is dat ze een breed toepassingsveld hebben en kunnen ingezet worden voor het zagen van allerhande materiaalsoorten zoals: aluminium, non-ferro, koolstofstaalsoorten, constructiestaal, gelegeerd staal, roestvrij staal.

 • DeWalt bandzaagbladen hebben een verbeterde en optimale afschuining (1) op de achterkant van het zaagblad. Hierdoor treden er minder bandbreuken op en worden vervelende onderbrekingen tijden het zagen vermeden.
   
 • Belasting op hoge snelheid (2): de zaagbladen zijn versterkt zodat bij elke zaagtoepassing een verhoogde levensduur of standtijd kan bereikt worden.
   
 • Geoptimaliseerd tandontwerp (3): de positieve spaanhoek vermindert eventuele beschadigingen aan de zaagtanden.
   
 • Zaagblad met lange standtijd in MRO-en productieset (4): de tandrand is vervaardigd uit M42-snelstaal en biedt een superieure bescherming tegen hitte en slijtage. Ook de geoptimaliseerde tandgeometrie voorkomt slijtage aan de tanden.
   
 • Veelzijdigheid: de bandzaagbladen zijn effectief geschikt voor het verzagen van heel wat verschillende materialen gaande van metalen, koolstof houdend staal tot gereedschapsstaal. Daarnaast kan er gemakkelijk geschakkeld worden tussen structurele en solide metaalsoorten.
   

Download de brochure

Een stukje geschiedenis

Het Amerikaanse DeWalt werd in 1924 opgericht door Raymond E.D., uitvinder van de allereerste afkortzaag. Het merk ontwikkelde en fabriceerde een elektrische houtmachine die op de markt gebracht werd onder de naam Wonder Worker.

Het bedrijf kende al snel een succesvolle groei en in 1929 werd geopteerd voor een verhuis naar een modernere fabriek in Pennsylvania. In 1953 werd de eerste Canadese vestiging geopend. 7 jaar later vond een overname plaats door Black & Decker. Het duurde nog een tijdje, maar na 32 jaar (en een grote reclamecampagne) bracht Black & Decker het merk terug als een op zichzelf staande entiteit.

Twee jaar later nam het bedrijf ELU over, een Duitse fabrikant van elektrische gereedschappen. De laatste grote verschuiving vond plaats in 2011 waarbij het assortiment een stevige boost kreeg met de toevoeging van een groot aantal