Als men het over Polen heeft, denkt men al te vaak alleen aan bouwvakkers met metsersdécolté, worsten en wodka. Polen is echter een land dat in de lift zit, ook op technologisch vlak. Wat quasi niemand weet, is dat één van de TOP 5 fabrikanten wereldwijd op vlak van machinetappen Pools is. Fanar.

Fanar fabriceert machinetappen, boren en frezen

Fanar produceert een breed scala aan machinetappen maar ook boren, frezen en toebehoren. Ook op vlak van allerhande op maat gemaakte specials is een Fanar een partner die het verschil maakt in je productieproces. Fanar heeft meer dan 50 jaar ervaring in het produceren van machinetappen. Deze kennis en ervaring ondersteund door geavanceerde technologie en een hypermodern machinepark zorgt voor tools die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Fanar onderscheidt zich tegenover doorsnee producenten van machinetappen door het gebruik van geavanceerde machines die thermische behandelingen, micro-finishing en PVD-coatings uitvoeren.
Fanar levert aan de grootste fabrikanten ter wereld in de automobiel- en luchtvaartindustrie, als medische industrie en apparatenbouw.
 

Het breed aanbod, technisch advies, technische service en moderne oplossingen zijn doorslaggevend en maken het verschil op vlak van klantentevredenheid van de eindgebruiker.

Hoogkwalitatieve tappen


De Fanar Master-Tap tapgroep is ontworpen voor hoogwaardig draadsnijden in een breed spectrum materialen. Het belangrijkste ontwerpkenmerk van Master-Tap tappen is de combinatie van innovatieve oplossingen op het gebied van microgeometrie van gereedschappen, het aanbrengen van geavanceerde PVD-coatings en het gebruik van poederstaal verkregen in de technologie van poedermetallurgie (HSSE-PM). De combinatie van deze twee kenmerken maakt het gereedschap universeel, maakt werken met de hoogste bewerkingssnelheid mogelijk, zorgt voor een perfecte kwaliteit van het oppervlak en nauwkeurigheid van de vervaardigde draad.
 

 • HSSE-PM poederstaal
 • Multilaag HL-coating gebaseerd op TiAlN + WC/C met hittewerende en smerende functie
 • Micro-Finishing
 • Voor gebruik op machinecenters en CNC-machine
 • Geschikt voor de meeste materiaalsoorten
   

 

De Fanar 800X groep tappen ontworpen voor draadsnijden op conventionele en CNC-machines. Toegepaste moderne productietechnologieën zorgen ervoor dat de 800X machinetappen worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en productiviteit.

Het gereedschap is gemaakt van HSS-E met 5% Cobaltgehalte, dat een hoge stabiliteit van de snijkanten en een efficiënte bewerking garandeert. Een correct geselecteerde geometrie en microgeometrie samen met de aangebrachte PVD TN2-coating maken het mogelijk om koolstofstaal, gelegeerd staal met een treksterkte tot 1000 MPa en roestvrij staal en zuurbestendig staal te bewerken. De dubbellaagse coating bestaat uit een TiAIN-basis die een ideale thermische barrière vormt en een bovenste TiN-laag die wrijving vermindert.
 

 • HSS-E 5% Cobalt
 • TN-2 coating gebaseert op TiAlN en TiN
 • Micro-Finishing
 • Geschikt voor CNC-machines, conventionele machines en taparmen
 • Geschikt voor staal en inox
   

 

De Fanar 800 groep tappen met geometrie en microgeometrie ontworpen voor het bewerken van koolstofstaal, laaggelegeerd staal met een treksterkte tot 800 MPa, aluminium en roestvast staal. Het gereedschap is gemaakt van HSS-E met een kobaltgehalte van 5% om een hoge stabiliteit van en effectieve bewerking te kunnen garanderen. 
 

 • HSS-E 5% Cobalt
 • Micro-Finishing
 • Geschikt voor conventionele machines, taparmen en handmatige toepassingen
 • Geschikt voor staal, inox en aluminium

Interesse in de producten van Fanar?

Download de Fanar cataloog en ontdek het volledig productgamma. Heeft u nog vragen over Fanar? Aarzel niet om vrijblijvend uw verkoopadviseur te contacteren.

Download Fanar cataloog    Contacteer verkoopadviseur