Probleemstelling


Quasi alle lamellenschijven hebben een rug van plastic of glasvezel.  Zowel wanneer men vlakke als conische lamellenschijven gebruikt,  bereikt men op een bepaald moment de rand van het rugmateriaal. Op dit moment wordt de lamellenschijf met gemiddeld nog 55% schuurlinnen erop in de container gegooid. Globe ontwikkelde met HT lamellen een oplossing voor dit probleem.

Globe HT lamellenschijven: kosten-efficiënt slijpen
 

  • Globe gebruikt minder brede lamellen maar legt de lagen wel dikker.
  • Er worden afwisselend twee verschillende soorten schuurlamellen gebruikt, omdat de onderliggende laag steeds vrij zou komen.
  • De lamellen worden op een grotere hoek gemonteerd dan de traditionele , waardoor ze agressiever gaan slijpen en de onderste laag gemakkelijker vrijkomt.
  • De druk die de operator uitoefent, concentreert zich op een kleiner oppervlak, wat de afname en stofafvoer bevordert.
  • Door deze unieke constructie is er minder kans op dichtslibben van de lamellen, en kunnen alle lamellen quasi volledig opgebruikt worden.
  • Door zijn speciale structuur wordt maar max. 25% van het schuurmateriaal niet benut, tov. 55% verlies bij traditionele lamellenschijven.

     


HT lamellenschijven zijn leverbaar in een platte en schuine versie.CONCLUSIE:

Heel vaak wordt de totale levensduur van een lamellenschijf genomen als referentie om een keuze te maken. Op het eerste zicht kan dit een goede basis lijken, maar als we de totale slijpkost bekijken dan komen we met deze parameter vaak bedrogen uit. De loonkost is in de meeste industrielanden immers een heel bepalende factor in de totale afwerkingskost van een werkstuk. Het is dus niet alleen de levensduur, maar ook de hoeveelheid materiaal dat kan verspaand worden als mede de snelheid waar mee dit gebeurt, die uw totale kostprijs bepaalt.

Interesse in Globe lamellenschijven?

Interesse in de lamellenschijven van Globe? Download de catalogus en ontdek het volledig gamma of neem vrijblijvend contact op met de Vamatec verkoopsadviseur.

Download Globe cataloog   Contacteer verkoopadviseur

Ontdek ze in de webshop