Vamatec is sinds 1993 gespecialiseerd in bandzagen en bandzaagmachines. We zijn officieel verdeler van Wikus, de grootste producent van bandzagen wereldwijd. Daarnaast beschikken we over ons eigen huismerk InterSaw: duurzame zaagbladen met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Ook voor lintzaagbladen van Lenox kan je bij Vamatec terecht.

Dankzij onze multibrand aanpak kunnen we een uitgebreid assortiment hoogkwalitatieve bi-metalen en hardmetalen bandzagen aanbieden. Zo kunnen we in alle onafhankelijkheid de beste bandzaag aanbieden voor jouw specifieke zaagtoepassing. Bovendien kan je ook voor koelmiddelen bij ons terecht!

 

 • Lintzagen op maat: in-house lascentrum voor snelle levering
 • Invoerder van topmerken waaronder Wikus en InterSaw
 • 3 decennia expertise in bandzagen en bandzaagmachines
 • We helpen jou voordeliger zagen
   

Bestel je bandzagen online via bandzaagshop.be

Wist je dat Vamatec ook beschikt over een gespecialiseerde webshop? Via onze bandzaagshop kan je snel en eenvoudig je bandzagen online bestellen, op maat, volledig volgens jouw wensen en specificaties !

Ontdek onze bandzaagshop

Bandzaagmachines: Imet

Vamatec is verdeler van Imet bandzaagmachines. Deze worden in Europa gefabriceerd en staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.


We bieden een zeer breed en compleet assortiment aan: van draagbare manuele zaagmachines tot en met volautomatische machines met een capaciteit van 2000 mm. Vamatec biedt ook service-na-verkoop aan.

Imet: Europese topkwaliteit  Meer over bandzaagmachines

Wikus lintzagen

Als grootste Europese producent van lintzagen is Wikus een trendsetter op vlak van kwaliteit en innovatie. Het Duitse merk biedt een assortiment bimetaal en hardmetaal lintzaagbladen aan die uiterst performant zijn en bekend staan om hun uitstekende prestaties. De lintzagen van Wikus verhogen je productiviteit en standtijd aanzienlijk. Door het uitgebreide gamma kan Wikus voor iedere toepassing de ideale bandzaag aanbieden.

InterSaw bandzagen

InterSaw is het huismerk van Vamatec. Een zorgvuldig samengesteld assortiment met budgetvriendelijke bandzagen die een sterke prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het volledig InterSaw gamma wordt in Europa geproduceerd en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen. Bovendien biedt InterSaw oplossingen voor allerhande toepassingen zoals universeel zagen, volle materialen, buizen en profielen. 

Lenox bandzagen

Lenox produceert dankzij continue onderzoek en ontwikkeling sinds 1915 bandzagen van hoge kwaliteit. Lenox streeft als producent naar maximale kwaliteit in iedere stap van het productieproces, wat leidt tot een afgewerkt product dat de eindgebruiker veel voordelen kan bieden.

Lenox staat voor innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en heeft een uitstekende gamma Bi-metaal bandzagen.

   

  Wij helpen jou voordeliger zagen !

  Bij Vamatec streven we ernaar om je kost per zaagsnede te verlagen. Dat begint bij de keuze van het juiste bandzaagblad. Daarom kan je steeds rekenen op onze ervaren experten om je te adviseren bij het maken van je keuze.

  Wil je nog een stapje verder gaan? Vamatec ontwikkelde in samenwerking met Lenox een uniek 5-stappen traject om je zaagproces te optimaliseren. Zo kan je stukken voordeliger zagen !

  Hoe optimaliseer ik m'n zaagproces?

   We delen onze expertise

   We willen zoveel mogelijk bedrijven helpen om efficiënter en beter te zagen. Dat doen we door onze expertise te delen. Je vindt heel wat tips & tricks terug in onze ultieme gids voor lintzagen en bandzagen. Je kan ook gratis het e-book downloaden!
    

   Interesse? Contacteer ons vrijblijvend

   Op zoek naar een bandzaag of bandzaagmachine? Je kan ons steeds vrijblijvend contacteren
   voor een adviesgesprek. We helpen je graag verder !

   Contacteer Vamatec