Persoonlijke beschermingsmiddelen, PBM's

Persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel gekend als PBM’s worden gebruikt bij het uitoefenen van functies en taken waaraan er zekere risico’s aan verbonden zijn. Persoonlijke beschermingsmiddelen (BPM’s) voorkomen letsel en schade en verminderen arbeidsrisico’s.

De producten van Vamatec ondersteunen het metaalbewerkingsproces en helpen uw werknemers te beschermen.

Bescherming voor het hoofd

Het dragen van een helm is essentieel om jezelf te beschermen en hoofdletsels te voorkomen. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een kwalitatief, stevig exemplaar, aangepast aan de arbeidsomstandigheden. Er zijn heel wat elegante veiligheidshelmen voorhanden met de nodige opties. Zo is een verstelbaar binnenwerk evenals een comfortabele zweetband geen overbodige luxe.
 

Bescherming voor de ogen

Wereldwijd lopen dagelijks meer dan 600 mensen oogletsels op tijdens het uitvoeren van hun job. Ogen zijn dan ook één van de meest kwetsbare delen van het menselijk lichaam. Een kwalitatieve veiligheidsbril zorgt voor de nodige preventie. Kom je tijdens je job in contact met intens licht of infraroodstraling? Een lasbril of laskap vormt de perfecte bescherming!
 

Bescherming voor de oren

In een omgeving met hoge geluidsniveaus is het belangrijk gebruik te maken van gehoorbescherming. Zo kunnen oordopjes een oplossing bieden. Ook oorkappen zijn handig omdat deze snel en eenvoudig op en af te zetten zijn.
 

Bescherm de luchtwegen en behoud een goede ademhaling

Wanneer u in contact komt met gevaarlijke stoffen is het belangrijk een mondmasker te dragen. Wist u dat 15% van de werknemers binnen de EU rook, dampen, stof of poeder inademt tijdens het uitvoeren van hun job? Stofmaskers beschermen u tegen fijnstof en gevaarlijke deeltjes, zo blijven de luchtwegen beschermd. Wanneer u werkt met uiterst gevaarlijke stoffen kiest u best een volgelaatsmasker. Een volgelaatsmasker sluit strak aan op het gezicht, zo worden neus en mond beschermd tegen gevaarlijke en schadelijke vervuilingen.
 

Bescherm de handen met de juiste werkhandschoenen

Maar al te vaak lopen werknemers kwetsuren op aan handen en vingers. Een goede bescherming is van cruciaal belang. Er zijn handschoenen beschikbaar voor verschillende toepassingen, afhankelijk van de sector waarin je actief bent:

 • Bescherming tegen trillingen
 • Bescherming tegen snijwonden door scherpe voorwerpen
 • Bescherming tegen hitte of koude
 • Bescherming tegen bacteriologische risico’s
 • Bescherming tegen spatten van verdunde chemische stoffen.
   

Bescherming voor de voeten

Veiligheidsschoenen zijn geen overbodige luxe. Ze bieden bescherming voor je voeten en voorkomen kwetsuren. Er zijn veiligheidsschoenen van het type S1, S2 of S3 en veiligheidslaarzen van het type S4 of S5. Zij beschermen tegen zware gewichten. Een antislipzool is dan weer handig in een vochtige omgeving. Maar liefst 16,2% van de arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door uitglijden of struikelen. Is er sprake van sneeuw of ijs, met andere woorden, heel gladde ondergronden? Dan zijn schoenklauwen aangewezen. Het dragen van speciale kousen kan zorgen voor extra comfort.
 

De juiste werkkledij zorgt voor een sterke zichtbaarheid

Een ongeval is snel gebeurd, zeker in een drukke werkplaats. Een goede zichtbaarheid is daarom heel belangrijk. Zo kan een fluovest of een fluobroek uit een stevige, sterke stof ongevallen voorkomen. Er bestaan uitrustingen voor verschillende toepassingen.

Ontdek het ruim assortiment persoonlijke beschermmiddelen bij Vamatec

Vamatec verdeelt volgende merken:
 

 • Safety Jogger: veiligheidsschoenen, handschoenen en mondkapjes
 • Parweld: lashelmen, handschoenen, lasbescherming, mondmaskers, veiligheidsbrillen, …
 • ATG: intelligente handschoenoplossingen
 • Finixa: wegwerpoveralls en nitril handschoenen
 • 3M: gehoorbescherming, ademhalingsbescherming, oogbescherming
 • President Safety: veiligheidshandschoenen en breed gamma beschermkledij, accessoires en toebehoren 
 • Rucanor: uitgebreid assortiment veiligheidsschoenen en sportswear for work
 • Helly Hansen Workwear: volledige lijn met professionele veiligheidsschoenen- en kledij van het gerenommeerde HH merk.

Bezoek onze webshop