Exact is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van professioneel elektrisch gereedschap voor het afkorten van ronde buizen. Het bedrijf is gevestigd in Finland en heeft ook kantoren in de Verenigde Staten. Het Exact Pipe cutting system ontving al meerdere onderscheidingen waaronder de prestigieuze Red Dot Design Award.
 

Eenvoudig snijden en afschuinen van pijpen

De buiszaagmachines en afschuinmachines van Exact zijn gemaakt voor professionals die efficiënter willen werken en een beter eindresultaat willen bereiken. De ingenieuze zaagmachines uit het Exact Pipe Cutting assortiment zijn voorzien van een gepatenteerd klemsysteem waardoor het zagen van pijpen en buizen een fluitje van een cent wordt. Bovendien laat dit systeem toe om veel veiliger en nauwkeuriger te zagen. Zo vormen pijpen en buizen met een diameter van 15 tot 1000mm geen enkel probleem.

 • De Exact pijpzagen zijn heel gebruiksvriendelijk en vereisen een minimale setup. Deze zaagmachines zijn verstelbaar waardoor je verschillende buismaten kan snijden met hetzelfde zaagblad.
 • Exact pijpsnijders zijn gemakkelijk te verplaatsen en moeiteloos te gebruiken, omdat het niet nodig is om het apparaat te ondersteunen tijdens het snijden. Het zagen gaat snel en vereist geen kracht, de fysieke belasting is dus erg laag.
   

Geschikt voor alle soorten ronde buismaterialen

Het Exact Pipe Cutting System laat toe een waaier een buismaterialen te bewerken:

 • Staal, RVS, zuurbestendige stalen buizen
 • Gietijzer, nodularie gietijner, gietijzer met betonlaag, glasvezelbuizen
 • Non-ferro metalen
 • Koperen buizen
 • Ventilatieleidingen of luchtkanaalbuizen
 • Alle soorten kunststof (PE, PP, PVC etc.) buizen

Exact Pipe cutting system: tot 10 keer sneller!

Met één machine kunnen buizen van sterk verschillende afmetingen worden gesneden of afgeschuind. Het snijden van buizen gaat met het Exact Pipe cutting system aanzienlijk sneller (tot 10 keer) in vergelijking met de traditionele methoden. Bovendien kan je rekenen op een betere en uniforme afwerking van de buis. Verdere nabewerking wordt vermeden en de buizen kunnen direct verbonden worden.
 

Extreem veilig

De veiligheid van de operator is één van de belangrijkste doelstellingen die bij de ontwikkeling van het Exact Pipe Cutting system gehanteerd werd. De operator geniet van een superieure bescherming ten opzichte van andere elektrische gereedschappen.

 • Dankzij het ergonomisch ontwerp wordt de kans op arbeidsongevallen geminimaliseerd.
 • Exact pijpsnijders kunnen bijna overal worden gebruikt, omdat ze in de meeste landen zijn goedgekeurd voor gebruik binnenshuis. In vergelijking met haakse slijpers is het brandgevaar aanzienlijk kleiner.

Superieure kwaliteit en duurzaamheid

 • De producten van Exact zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn gemakkelijk te onderhouden. Het is vrij gebruikelijk dat pijpsnijders die tien jaar geleden in gebruik zijn genomen nog steeds dagelijks worden gebruikt.
 • Exact Tools heeft de afgelopen twintig jaar heel wat moderne en succesvolle elektrische gereedschappen ontwikkeld voor het snijden, afschuinen en bewerken van pijpen. De Innovatieve producten van Exact tillen de efficiëntie van leidingwerk naar een nieuw niveau.
 • Exact pijpsnijders staan voor duurzame ontwikkeling: bij het bewerken van buizen kan het energieverbruik slechts 15% bedragen van het verbruik van een haakse slijper. Bovendien zijn alle gereedschapscomponenten recyclebaar.

 

Interesse in het Exact Pipe Cutting System?

Wil je meer weten over deze innovatieve Exact producten? Contacteer ons vrijblijvend of download de Exact catalogus.

Download Exact cataloog   Ik wil meer info
Bekijk in webshop