In één keer perfect verspanen, keer op keer, dat lukt enkel met betrouwbare snijgereedschappen.

Vamatec levert een compleet pakket hoogwaardige verspanende gereedschappen voor de metaal- en kunststofbewerkende industrie. In ons assortiment vindt u gereedschappen van topmerken voor elke bewerking: boren, tappen, draaien, frezen, verzinken, … Dit voor zowel gebruik op CNC – en conventionele machines.

Naast een absolute betrouwbaarheid is ook de prestatie en de standtijd van belang. Bij complexere producten is er vaak een grote diversiteit aan zowel draai- als freeswerkbewerkingen. Met onze snijgereedschappen kunt er per bewerking op rekenen dat u met optimale paramaters kunt produceren waarbij u zich binnen de standtijd geen zorgen hoeft te maken over het resultaat. Zo kunt u als klant competitief zijn en blijven.


EXPERTISE IN EFFICIENTER PRODUCEREN


Door middel van het geven van gerichte adviezen over toepassing en gebruik van het juiste gereedschap is Vamatec uw partner voor efficiënter produceren in de metaalbewerkingsbranche.

Een totaalpakket in de verspaning.


Vamatec is aanbieder van een totaalpakket van verspanende gereedschappen. Wij verdelen oa het topmerk YG-1 in België. Het Koreaanse YG-1 behoort tot de grootse producenten ter wereld van ronde snijgereedschappen zoals boren, tappen en frezen. Op vlak van frezen is YG-1 zelfs de N°1. Recent ontwikkelde YG-1 ook een programma wisselplaten, waardoor Vamatec hiervoor ook een sterke troef in handen heeft voor de Belgische markt. YG-1 is ook de grootste producent ter wereld van opspangereedschappen. Deze werden tot voor kort enkel onder verschillende private labels op de markt gebracht. Nu beidt YG-1 deze ook onder eigen naam aan. Met dit gamma kan Vamatec high-tech bedrijven de meest geschikte frees leveren voor exotische materialen, maar hebben wij ook een eenvoudige boor of draadtap voor een constructiebedrijf.

Meerwaarde door kennisoverdracht


In de maakindustrie volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Door verbonden te zijn met een partner zoals YG-1 die voorop loopt in dit vakgebied, is Vamatec in staat over de meest actuele kennis te beschikken en deze te delen met haar klanten op de Belgische markt. Ter ondersteuning kunnen applicatie-engineers van de fabrikant op locatie bij de klant worden ingezet indien het vinden van een juiste oplossing dit vraagt. Wij leveren op die manier niet enkel gereedschappen, maar adviseren ook over verbeteren van de productie, het verlengen van standtijden en het verkorten van wisseltijden.

In onze blogs vind je ook tal van interessante tips en tricks terug

  • YG-1: boren, tappen, frezen, verzinker (HSS, HSS-E, poederstaal en VHM), hardmetaal wisselplaten en gereedschapshouders
  • Canela: gereedschapshouders
  • Sumitomo: hardmetaal wisselplaten
  • Taylor&Jones: ruimers

Boren kopen, tappen kopen, kernboren, kopen, frezen kopen, draaiplaten kopen? De Vamatec shop heeft het meeste op voorraad om een snelle levertermijn te kunnen garanderen.

U vindt er mono-verspanende gereedschappen en modulair verspanende gereedschappen terug.