Wikus is één van de wereldleiders in de metaalbewerkingssector en Europa's grootste fabrikant van bandzagen. Deze Duitse producent is al sinds 1958 actief en staat bekend om z’n hoogkwalitatieve bandzagen die beantwoorden aan de strengste productienormen.

Wikus zet sterk in op innovatie, vernieuwende technologie, en uiterst hoogwaardige grondstoffen. Dit vertaalt zich in een toonaangevend en performant assortiment bimetaal en hardmetaal (carbide) bandzagen dat in allerhande sectoren gebruikt wordt zoals: staalproductie, staalhandel, gieterijen, machine- en gereedschapsbouw, lucht- en ruimtevaart, automotive, bouw en energie-industrie.

Waarom kiezen voor Wikus zaagbladen?

Wikus helpt je op verschillende manieren bij het optimaliseren van je individueel zaagproces:

 • Een aanzienlijke verlaging van de snijkosten
 • Een aanzienlijke verhoging van de productiviteit
 • Het gebruik van innovatieve producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de eisen van de verschillende industrieën
 • Betrouwbare kwaliteit: de zaagbladen voldoen steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen, zo wordt de proceszekerheid behouden

Kostenbesparend zagen

De oplossingen van Wikus om je productiekosten blijvend te verlagen, zijn net zo divers als je behoeften. Of je nu de kosten per zaagsnede wilt verlagen, op zoek bent naar een universeel bandzaagblad om het aantal zaagbladwisselingen te verminderen of een prijsvoordelige zaag voor eenvoudige zaagklussen… het assortiment biedt kwalitatieve oplossingen voor al je zaagtoepassingen en specifieke productie behoeften.
 


  Krachtige, universeel inzetbare lintzaagbladen

  • Minder wissels door de lange levensduur van de Wikus bandzaagbladen en dus besparing op materiaal- en personeelskosten
  • Vermindering van het aantal bestellingen van bandzagen door de lange levensduur en veelzijdig gebruik: bijgevolg lagere personeels- en logistieke kosten
  • Verspanen van een grote verscheidenheid aan materialen dankzij het brede scala aan toepassingen voor de zaagbanden en hoge flexibiliteit in serie- en gemengde werking, waardoor de machinebeschikbaarheid wordt verhoogd en de personeelsbehoefte wordt verminderd door o.a. minder bandwisselingen


  Bandzagen voor de hoogste eisen

  • Uitstekende prestaties van de Wikus zagen verkorten zaagtijden aanzienlijk, waardoor je een aanzienlijke vermindering van de cyclustijd bereikt
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Lange levensduur en het verminderd aantal zaagbandenwissels zorgen voor een hogere machinebeschikbaarheid

  Wikus verhoogt je productiviteit

  Productiebedrijven worden geconfronteerd met bijzondere uitdagingen als het gaat om snelheid en flexibiliteit bij het vervaardigen van hun producten. Wikus en Vamatec zorgen voor de nodige ondersteuning. Zo kan jouw bedrijf steeds kortere levertijden garanderen en tegelijkertijd de leveringshoeveelheden vergroten.
      Hoge snijprestaties

   • Aanzienlijke toename van de output
   • Hoge snijprestaties, zelfs bij moeilijke toepassingen

   Lange levensduur

   • Minder bandwisselingen en optimaal machinegebruik

   Hoge procesbetrouwbaarheid met flexibele toepassing

   • Universeel gebruik, zelfs met een veeleisende mix van materialen
   • Betrouwbare reproduceerbaarheid bij serieproductie en grote werkstukafmetingen

   Innovatieve oplossingen

   De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Wikus werkt continu aan de ontwikkeling en verbetering van de producten. Bovendien zetten de meermaals bekroonde innovaties de toon voor de belangrijke trends in de zaagindustrie.

   • Voor elke behoefte de juiste producten
    Het brede productgamma zorgt ervoor dat je voor elke zaagtoepassing een passende oplossing krijgt.
     
   • Individuele oplossingen voor speciale toepassingen
    Je kan rekenen op competent en oplossingsgericht technisch advies. Ons technisch team ondersteunt je tijdens het hele zaagproces - van het selecteren van het juiste product en het ter plaatse bepalen van de juiste zaagparameters tot de voortdurende optimalisatie van je proces.
     
   • Samen met jou ontwikkelde technische oplossingen
    Heb je een speciale wens, dan ontwikkelt Wikus samen met jou een technische oplossing om de zaagtoepassing optimaal te vervullen.
     

   Paramaster® en blade selector

   ParaMaster® is een online zaaggegevensprogramma dat ondersteuning biedt bij het optimaliseren van je zaagprocessen en helpt bij het besparen van kosten en kiezen van de juiste bandzaag voor elke toepassing. ParaMaster is ook beschikbaar als app, zodat u de juiste parameters direct op de machine kunt ingeven. Je kan de app downloaden via Google Play & de App Store.

   Voor het selecteren van het juiste blad en vertanding, kan je gebruik maken van de selectietool (blade selector) via de website.

   Paramaster  Blade Selector
    

   Wikus biedt de hoogste productkwaliteit

   • 100% "Made in Germany"
    Alle producten worden in Spangenberg ontwikkeld en geproduceerd. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit gedurende het gehele productieproces.
     
   • De beste grondstoffen
    Enkel grondstoffen die voldoen aan de strenge kwaliteitsrichtlijnen worden ingezet bij de productie van de zaagbladen. Sommige grondstoffen worden zelfs exclusief voor Wikus geproduceerd en ontwikkeld door de leverancier.
     
   • State-of-the- art productietechnologieën
    Er wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe technieken en methodes om de productieprocessen verder te optimaliseren. In dit kader werd het bedrijf in 2018 door de Vereniging van Hessische Ondernemersverenigingen (VhU) uitgeroepen tot "Hessen Kampioen 2018" op het gebied van innovatie.
     
   • Doorlopende kwaliteitscontroles
    Om een hoge productkwaliteit te garanderen, voert het bedrijf continu kwaliteitscontroles uit tijdens de productie

   Download de bandzagen cataloog


   Download hier onze bandzagen catalogus en ontdek het volledig assortiment zaagbladen !

   Download cataloog  Ik wil meer info
   Bekijk in webshop