Ben je op zoek naar lintzagen op maat? Vamatec beschikt al sinds de oprichting in 1993 over een eigen lascentrum waar we u bandzagen en lintzaagbladen zorgvuldig op maat lassen, volledig volgens uw specificaties en behoeften. We beschikken over een ruim assortiment bi-metaal en hardmetaal bandzaagbladen evenals zaagbladen voor hout en de voedingsindustrie.

  • We garanderen snelle levertijden
  • Een perfecte lasnaad en zorgvuldige afwerking
  • Exclusief verdeler Lenox
  • U kan bij ons ook terecht voor Dewalt & Sword lintzaagbladen
  • 3 decennia knowhow & expertise
     

Hoe kan ik bestellen?

Zo maken we je lintzaag op maat

Hoe wordt een zaaglint nu op maat gemaakt? Wel, we nemen je even mee voor een kijkje achter de schermen in het Vamatec lascentrum, waar alle lintzagen op maat vervaardigd worden.
 


 

Stap 1: Je neemt contact op met Vamatec
Je bestelt een bandzaag bij Vamatec. We nemen samen de specificaties door zoals lengte, hoogte, dikte en vertanding en zorgen voor een goede match tussen je zaagblad en zaagtoepassing waarbij we rekening houden met een optimaal rendement voor je productie. Het order wordt verwerkt.
 

Stap 2: Op lengte knippen van het bandzaagblad
Je zaagblad moet nu eerst op de juiste lengte geknipt worden. Dit doen we met onze automatische knipmachine. De knipmachine houdt rekening met 7mm verlies van lengte die zal optreden bij het (stoot)lassen van het bandzaagblad. Dit zal er achteraf voor zorgen dat de las in een perfect gevormde tand ontstaat.

Bij vamatec zorgen we ervoor dat onze lintzaagbladen steeds perfect haaks én tot op 0,1mm nauwkeurig geknipt worden. Een perfecte lasnaad wordt eigenlijk al in dit stadium gegarandeerd.
 

Stap 3: Lassen van het bandzaagblad
De uiteinden van de zaag moeten nu nog verbonden worden met elkaar. Dit gebeurt met onze NC-lasmachine die beide uiteinden aan elkaar zal lassen. Dit noemen we stootlassen. Hierna wordt de lasnaad uitgegloeid. Dat houdt in dat de naad verwarmd en afgekoeld wordt om de structuur van het staal in de lasnaad te optimaliseren.
 

Stap 4: Bramen verwijderen
De bramen die zich bevinden ter hoogte van de lasnaad moeten nog zorgvuldig afgeslepen worden aan beide kanten van de zaag. Een nauwkeurig werkje waarbij we moeten zorgen dat de tand niet beschadigd wordt. Dat kan enkel met onze precisiemachines die speciaal voor deze behandeling werden ontworpen.
 

Stap 5: Tolerantie test
Je bandzaag wordt nu onderworpen aan een tolerantie/kwaliteitstest. Zo kunnen we garanderen dat het zaagblad beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsnormen.
 

Stap 6: Aanbrengen beschermende strip
Alvorens we het bandzaagblad verpakken brengen we nog een beschermende strip aan ter hoogte van de tanden.


Hoe kan je bestellen?

Bestellen via onze webshop:

In onze gespecialiseerde bandzaagshop vind je een ruim assortiment bandzagen en lintzaagbladen terug. U geeft de gewenste specificaties in en wij maken het lintzaagblad op maat.

Naar de bandzaagshop


Bestellen via e-mail of telefoon

Bestel je liever telefonisch +32 9 386 69 31 of via mail? Of misschien wil je nog bijkomend advies? Contacteer ons vrijblijvend, we helpen je graag verder !