Pionier van de boortechniek
 

In 1854 werd in Remscheid een klein familiebedrijf opgericht dat hoogwaardige lieren en borstboormachines ontwikkelde en vervaardigde voor de Duitse markt. Arnz FLOTT GmbH Werkzeugmaschinen schreef industriële geschiedenis met deze producten en wordt daarom in industriële kringen vaak erkend als  "pionier" van de boortechniek. Tegenwoordig is het bedrijf, dat zijn producten nog steeds in Duitsland produceert en verder enkel met Europese toeleveranciers werkt,  vanwege zijn uitstekende knowhow en productkwaliteit eveneens  internationaal marktleider op vlak van kolomboormachines.

Innovatiekracht
 

Stilstaan zou allesbehalve FLOTT zijn. Als toekomstgericht en gebruikersgericht bedrijf investeert FLOTT continu bijna 5% van zijn jaaromzet in eigen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Permanente optimalisaties en vooral intelligente, branche-specifieke innovaties in boor-, slijp- en zaagtechnologie bewijzen de innovatiekracht en de legendarische pioniersgeest van het bedrijf. Deze zin voor innovatie is  bewezen door talrijke patenten, eigendomsrechten, klant- en designprijzen.

 

Voor klanten betekent dit dat ze erop kunnen vertrouwen dat ze een perfect ontwikkeld product in de boor-, slijp- en zaagtechnologie ontvangen door de aankoop van een FLOTT-machine.

Flott boormachines, een uitgebreid assortiment


Wie FLOTT zegt, zegt boormachines. Naast het klassieke FLOTT gamma pakt de Duitse fabrikant tegenwoordig vooral uit met de FLOTT Plus Serie. Beide reeksen FLOTT boormachines bestaan uit een uitgebreid assortiment tafelboormachines, consoleboormachines en kolomboormachines. FLOTT levert zowel manuele als automatische modellen. De FLOTT kolomboormachines kunnen ook geïntegreerd worden in een volautomatische boorstraat. Recent bracht FLOTT ook een assortiment FLOTT bandzaagmachines en FLOTT slijpmachines op de markt. Voor zware toepassingen heeft FLOTT de GB series voorzien, perfect voor het boren van zeer grote gaten.
 

Onze ervaren medewerkers staan elke dag klaar om ervoor te zorgen dat machines altijd up-to-date zijn - of bij reparaties worden stilstandtijden tot een minimum beperkt.

Interesse in een Flott machine?

Wil je meer te weten komen over Flott of heb je een vraag over één van de producten? Contacteer ons vrijblijvend of breng een bezoek aan onze showroom !

Download Flott cataloog   Download Flott Plus cataloog  
Ik wil meer info  Bekijk in webshop