Globe snijschijven en afbraamschijven, betaalbare topkwaliteit uit Italië.

Vamatec is invoerder voor België van Globe schijven. Het gamma omvat:
 

 • Snijschijven
 • Slijp- of afbraamschijven
 • Schuurschijven
 • Lamellenschijven
 • Slijpstenen
   

Globe behoort zonder twijfel tot de wereldtop als het gaat over kwalitatieve snijschijven en afbraamschijven. De hele productie wordt gerealiseerd in Parma, 100 km ten zuiden van Milaan. Globe vervaardigt enkel schijven van hoge kwaliteit, vervaardigd met grondstoffen die worden geleverd door ISO-gecertificeerde bedrijven uit de Europese Gemeenschap.

De grootste zorg is gewijd aan mechanische en chemische veiligheid van producten om de gebruikers te beschermen. De computer gestuurde mixing-systemen en volledig geautomatiseerde ovens staan garant voor een productie capaciteit van meer dan 50 miljoen stuks per jaar met constante kwaliteit.  Automatische persen stellen Globe in staat om ieder type kunsthars-gebonden slijpschijf met diameters van 50 mm oplopend tot 800mm te produceren. Globe kopen is kwaliteit kopen.

 

Het geselecteerde assortiment van Globe is breed en veel van hen zijn gepatenteerd, zoals: Turbotwister, Combo cut and grind schijven, ZAC snijschijven, Safecut, Grindpower III en de verpakkingssystemen. Het gamma bestaat uit drie lijnen:
 

 

 1. Plus Line ***
  Een zeer uitgebreid assortiment van innovatieve schijven van de allerhoogste kwaliteit, bestaande uit zowel klassieke als alternatieve producten.
   
 2. Evolution Line **
  Deze productlijn staat garant voor betaalbare industriële kwaliteit.
   
 3. Dynamic Line*
  Wie schijven zoekt met een goede prijs/kwaliteit verhouding, kiest voor de Dynamic Line. Schijven uit de Globe Dynamic Line presteren nog véél beter dat het merendeel van andere merken op de markt.

 

Globe beschikt ook over een lijn met unieke gepatenteerde snij- en slijpschijven evenals lamellenschijven.

 

Globe producten zijn het resultaat van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van het personeel, mede dankzij een origineel product identificatiesysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om de volgende informatie voor elke schijf te traceren tot het verstrijken van de looptijd: dag, maand en jaar van vervaardiging, naam van de werknemer die verantwoordelijk is voor het persen, drukken, ovenvoeding, afgewerkte productcontrole en verzending.

Ook zijn de volgende gegevens altijd beschikbaar: milieugegevens van de productiedag, mengselsgegevens en fysisch-chemische controles die op de gebruikte grondstoffen worden gemaakt. Alle gegevens met betrekking tot elk individueel product worden gedurende drie jaar opgeslagen, dat wil zeggen voor de gehele periode dat het product kan worden gebruikt. Globe's kwaliteitssysteem is gecertificeerd door TUV volgens UNI EN ISO 9001: 2008 normen. Veiligheid is altijd een primaire prioriteit van Globe producten, vanaf het begin gecertificeerd door erkende laboratoria en door OSA (organisatie voor veiligheid van schuurmiddelen).

Globe heeft zich altijd ingezet om geavanceerde en bevredigende oplossingen te bestuderen die de gebruiker in staat stellen kortere werktijden en verbeterde prestaties van snij- en slijpschijven alsook lamellenschijven te bereiken. Het uiteindelijk doel van Globe Abrasives is kostenreductie bij de eindgebruiker mogelijk maken.  

Meer weten over Globe?

Wens je meer informatie over Globe? Download gerust de catalogus of contacteer ons vrijblijvend.

Download Globe cataloog   Contacteer ons
Bekijk in webshop