CUBO van Imet is een innovatieve productlijn met automatische bandzaagmachines, specifiek ontwikkeld voor het zagen van volle materialen. Deze bandzaagmachines zijn uiterst geschikt voor professionele omgevingen zoals metaalbewerkings- en toeleveringsbedrijven plus machinewerkplaatsen.
 

Imet Cubo: superieure zaagkwaliteit dankzij het innovatief design

De Imet CUBO-lijn laat de concurrentie ver achter zich door het innovatief design dat volledig gericht is op het bereiken van een geoptimaliseerde snijkwaliteit. Deze bandzaagmachines kennen een hoge precisiegraad en worden gekenmerkt door hun nauwkeurigheid en optimale prestaties. Troeven die bepalend zijn voor de kwaliteit van uw eindproduct én de performantie van uw productieproces.
 


CUBO-bandzaagmachines kenmerken:

 • 7" touchscreen met eenvoudige en intuïtieve interface
 • Tot 99 zaagprogramma's, 40 snijlijnen, 9999 sneden voor elk programma
 • Stijf zaagframe met buisprofiel
 • Automatische detectie van het eerste snijpunt
 • Eindsnede met schuine zaag om het zaagproces ook bij grotere diameters te vergemakkelijken
 • 60° rotatie van het zaagframe met schaalverdeling voor maximale positioneringsprecisie
   

Ontdek de FLAT en BOX versies

Er zijn 2 versies beschikbaar binnen het Imet CUBO productgamma: de FLAT en BOX versies.
Maar wat is nu exact het verschil?

Op zich hebben zowel de FLAT als BOX dezelfde technische kenmerken. Het verschil zit in het beveiligingssysteem:
 

 • De FLAT’s hebben een beschermplaat dat de geïntegreerde invoer (feeder) bedekt om de operator op die manier bescherming te bieden.
   
 • De BOX’s hebben een volledig plaatbeschermingssysteem. Dit houdt in dat de 4 zijden van de machine voorzien zijn van beschermplaten. Op deze manier zijn alle bewegende onderdelen van de machine gemakkelijk te bereiken.
   

Uitvoeringen en snijcapaciteit

De CUBO-lijn omvat 7 modellen, waarvan 6 met een NC-systeem en 1 met elektronische besturing. Welk model het best bij uw productie past? Dat hangt vooral af van de snijcapaciteit die u nodig heeft.

Imet CUBO bandzaagmachines:

Twijfels over de keuze van het model? Contacteer ons vrijblijvend. Bij Vamatec kunnen we een grondige analyse maken van uw productieproces en u helpen bij het selecteren van de juiste bandzaagmachine.
 

Industrie 4.0 – ready

De Imet CUBO-bandzaagmachines zijn voorzien van een “industry 4.0-ready” optie. Wanneer u voor deze optie kiest kan u met de SAWfactory-software van Imet uw werkomgeving transformeren naar een moderne, intergeconnecteerde workflow.

Wat houdt deze optie nu juist in?

Er zijn 2 belangrijke componenten inbegrepen. Enerzijds de "SAWprogram-software", anderzijds "SAWfactory".

SAWprogram is software, ontwikkeld voor het aanmaken van zaagprogramma's en instellingen. Deze software kan geïnstalleerd worden op uw bedrijfscomputer(s). Dankzij de gebruiksvriendelijke interface importeert u snel en eenvoudig DSTV en DSTV+ files. Daarnaast kan u ook Logibarre bestanden converteren en importeren evenals CSV-files.

SAWfactory is een web app, compatibel met alle hoofdtoestellen. Deze App laat toe de status van het snijproces te volgen. Daarnaast kan u ook op uw PC aangemaakte programma's direct naar de bandzaagmachine doorsturen en rapporten en statistieken downloaden die info verschaffen over de zaagmachine, bediening en productiviteit. U krijgt ook toegang tot de Imet Teleservice die een degelijke ondersteuning garandeert.

Meer over Imet software & apps

Interesse in een volautomatische Imet CUBO zaagmachine?

Heeft u interesse in één van de Imet CUBO zaagmachines? Neem vrijblijvend contact op. We beantwoorden graag uw vragen ! U kan ook steeds een bezoekje brengen aan onze toonzaal.

Contacteer Vamatec  Download Imet cataloog