Een van de belangrijkste voordelen van onze elektrische taparm is de geluidsarme werking wat resulteert in een aangenamere werkomgeving. Dit voordeel wordt vooral merkbaar wanneer je honderden gaten moet tappen, waarbij het verminderde geluidsniveau een groot pluspunt is.

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Daarnaast is onze elektrische tapmachine energiezuinig. In vergelijking met een luchtcompressor die nodig is voor pneumatische varianten, verbruikt onze machine aanzienlijk minder stroom. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in een lagere impact op het milieu.

Automatisch tappen voor tijdsbesparing

Een ander voordeel van onze elektrische taparm is de mogelijkheid tot automatisch tappen. Met deze machine kun je variabelen invoeren, zoals de spoed van de tap en de gewenste diepte. Zodra de gewenste diepte is bereikt, zal de machine automatisch teruggaan. Dit is met name handig bij het tappen van blinde gaten en bespaart tijd en moeite.

Onderhoudsarm en storingsvrij

Bovendien is onze elektrische tapmachine onderhoudsarm. In tegenstelling tot pneumatische armen, hoef je onze machine niet te smeren met pneumatische olie. Dit vereenvoudigt het onderhoudsproces en vermindert de kans op storingen.

Onze elektrische tapmachine wordt geleverd met diverse kenmerken die zorgen voor een soepele en efficiënte tapprocedure. Zo heb je geen perslucht nodig en kun je direct naar het gewenste tapgat gaan zonder het werkstuk te positioneren. De machine staat altijd gebruiksklaar, wat resulteert in snelle omsteltijden. Bovendien garandeert de machine haaks (90°) tappen of werken onder de gewenste hoek.

Het gebruiksgemak wordt verder vergroot door het heldere display met diverse instellingsmogelijkheden en het variabele toerental. Je kunt de machine handmatig bedienen of de automatische modus gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Daarnaast kun je de tappendiepte naar wens instellen en is de machine geschikt voor een breed scala aan materialen.

Optioneel kun je kiezen voor een verrijdbare werktafel met T-sleuven en een magnetische voet, waardoor je de tapmachine flexibel kunt plaatsen op elke gewenste plek.

Professioneel schroefdraad tappen was nog nooit zo eenvoudig met een elektrische tapmachine van Vamatec. Neem vandaag nog contact op met onze deskundige verkoopadviseurs voor meer informatie en persoonlijk advies.