Als je ooit hebt geprobeerd om een groot gat in metaal te boren, weet je hoe lastig dit kan zijn. Het kan voelen alsof je door een ondoordringbare muur probeert te boren. Traditionele methoden zoals boren met een kolomboormachine of magneetboormachine zijn niet altijd mogelijk. Bi-metalen gatzagen lijken vaak niet snel genoeg te werken en bovendien verslijten deze bi-metaal klokzagen aan een hoog tempo. Dus wat is dan de beste manier om snel en efficiënt een groot gat in dik metaal te boren?

Een revolutionaire oplossing voor het boren van grote gaten in metaal

Het antwoord is simpel: met de VersaDrive HoleCutter. Dit is een kruising tussen een kernboor en een bi-metaal gatzaag. Het biedt het beste van beide werelden in een flexibele en draagbare oplossing. Net als een TCT kernboor, heeft de VersaDrive HoleCutter individueel gesoldeerde Tungsten Carbide tanden voor ongekende kracht en prestaties. Dit resulteert in een levensduur die tien keer langer is dan traditionele bi-metalen gatzagen. Door de manier waarop de gaten worden gemaakt, wordt er ook minder slijtage op de gereedschappen veroorzaakt dan bij traditionele gatzagen.

Flexibiliteit en duurzaamheid

In tegenstelling tot een kernboor is de VersaDrive HoleCutter echter flexibel genoeg om te worden gebruikt in lichte, draagbare gereedschappen zoals handboormachines met of zonder snoer. Dit vervangt de noodzaak voor zware en onhandige kernboormachines en biedt een heavy-duty oplossing voor het maken van gaten die perfect is voor gebruik op locatie, in afgelegen gebieden of waar de werkstukken niet kunnen worden verwijderd en teruggebracht naar een werkplaats.

De VersaDrive HoleCutter is verkrijgbaar in twee snijlengtes, 55 mm en 100 mm en heeft een capaciteit om gaten te maken in dikke platen, buizen, kokers en profielen. Dit maakt het de perfecte tool voor het boren van grote gaten in metaal.

Maar dat is niet alles! Dankzij het gepatenteerde Hex Shank-systeem past de VersaDrive HoleCutter op alle boorkoppen tot 13 mm, en biedt het een stevige en slipvrije gebruikerservaring. Het is ook compatibel met alle VersaDrive-rapid-lock-adapters en -verlengstukken, zodat de standaard snijlengte kan worden verlengd tot meer dan 300 mm voor lastig bereikbare plekken of snelle veranderingen tussen verschillende aandrijfgereedschappen.

Mits de juiste adapter kan je de VersaDrive HoleCutter op zowel handbediende roterende boormachines, SDS+ boormachines (in alleen roterende modus), kolomboormachines of zelfs magnetische boormachines gebruiken. Dit geeft je de meeste flexibiliteit van alle grote gat oplossingen op de markt.

De vervangbare veerbelaste pilot-boor zorgt ervoor dat het gereedschap tijdens gebruik in het midden blijft, zodat er geen afwijking plaatsvindt tijdens het boren. Dit zorgt voor snelle, efficient en nauwkeurig grote gaten boren, zonder dat het gereedschap wegloopt op het werkstuk. Na het boren zorgt deze pilot-boor er eveneens voor dat de restkern uit het gereedschap verwijderd wordt.

Het resultaat is dat de VersaDrive HoleCutter snel, efficiënt en kosteneffectief gaten maken, terwijl ze langer meegaan dan alle andere opties op de markt.