Last-minute bandzaag nodig?

Vamatec beschikt reeds vanaf de oprichting over een eigen lascentrum voor bandzagen en heeft aldus een grote know-how op dit vlak opgebouwd. Door constant te investeren in up-to-date machines en gekwalificeerd personeel kunnen wij u een perfecte lasnaad garanderen in een bovendien korte levertermijn.

 

De automatische ALO machine
 

Knipt de banden op de gewenste lengte. De lasser moet hierbij via een laser de neutrale tand markeren, de lengte en het gewenste aantal intoetsen. De ALO houdt hierbij rekening met een 7 mm verlies van lengte door het stootlassen en zorgt hierdoor tevens dat in de las een perfect gevormde tand ontstaat. Omdat onze banden steeds perfect haaks en tot op 0,1 mm nauwkeurig afgeknipt worden, kunnen wij reeds vanaf dit stadium goede lasnaden garanderen.


3 automatische IDEAL lasmachines
 

Hebben een aantal voorgeprogrammeerde parameters. De instellingen voor het lassen verschillen naargelang hoogte en dikte van de band. De operator dient de banden manueel te klemmen en nadien de lascyclus op te starten. Hierbij komt de band onder pneumatische druk te staan en wordt hij gelast. Na het lassen herpositioneren de klemmen zich automatisch en wordt de las nadien uitgegloeid. Hierbij wordt de las gecontroleerd verwarmd en afgekoeld om de structuur van het staal in de las te herstellen. Een pyrometer controleert de temperatuur. Na het lassen uitgloeien worden de lasbekken automatisch schoon geblazen door een opgebouwde persluchtleiding. Vuil tussen de lasbekken zou immers voor een slechte las kunnen zorgen.


Na het stootlassen is er een braam ter hoogte van de lasnaad. Deze dient zeer nauwkeurig afgeslepen te worden aan beide zijdes van de bandzaag. Dit is een zeer belangrijke behandeling, waarbij moet gezorgd worden dat de tand niet beschadigd wordt en de las niet opnieuw opwarmt. Dit kan enkel mits gebruik van precisiemachines die door IDEAL speciaal voor deze behandeling werden ontworpen.


Ook de rug en de tandholte moeten zeer secuur ontbraamd worden. Dit zonder de tand te beschadigen. Na deze stappen wordt iedere band aan een tolerantie/kwaliteitstest onderworpen. Alvorens te verpakken, krijgen onze bandzagen een beschermende strip ter hoogte van de tanden. Dit gebeurt door middel van een ALO stripmachine.