De houdbaarheidsdatum van doorslijp-en afbraamschijven

Doorslijp- en afbraamschijven hebben een maximale houdbaarheidsdatum. Een schijf blijft tot 3 jaar na productiedatum goed. Na deze datum gebruik je de schijf best niet meer.


Waarom vervalt de houdbaarheid van een schijf?

Dit heeft te maken de binding van de slijpschijf. Het slijpmateriaal wordt namelijk door een bindmiddel bij elkaar gehouden. Na verloop van de tijd veroudert het bindmiddel en dit zorgt ervoor dat de slijpschijf zachter wordt en versterft. Na de houdbaarheidsdatum vermindert de werkcapaciteit drastisch en is het risico op uiteenspatten of afbrokkelen groter. Houd de vervaldatum dus goed in de gaten! Zorg ervoor dat je de oudste schijven - mits ze nog niet over de houdbaarheidsdatum zijn – steeds als eerste gebruikt.

Vocht verzwakt de binding van de schijf en kort de standtijd drastisch in. Goede opslag (temperatuur en vochtigheid), alsook alternatieve verpakkingen zorgen voor goede prestaties op lange termijn.

Duurzame verpakking

Globe ontwierp jaren geleden een exclusieve en gepatenteerde lijn verpakkingen. Dit origineel ontwerp dat de kwaliteit van de schijven benadrukt heeft grote voordelen:
 

  • Ze houden het vocht buiten, waardoor de schijf langer haar werkcapaciteit behoudt.
  • De verpakking is hersluitbaar waardoor de schijven ook na het openen van de doos beschermd blijven tegen vocht en maximaal blijven presteren tot hun vervaldatum.
  • De stevige verpakking beschermt de schijven beter dan kartonnen of blister verpakkingen.
  • Dozen van dezelfde diameter zijn gemakkelijk stapelbaar
  • Veelal vinden deze doosjes een tweede leven om andere producten in op te bergen.