Verschillende soorten 

Er zijn verschillende soorten lassen, waaronder elektrodelassen, TIG-lassen, MIG-lassen en booglassen met een gevulde draad, elk met hun eigen unieke voordelen en beperkingen.

  • Elektrodelassen: Elektrodelassen, ook bekend als handmatig metaalbooglassen, is een veelzijdige en goedkope methode die vaak wordt gebruikt om dikkere metalen platen te lassen.
  • TIG-lassen: TIG-lassen, of wolfraam-inertgaslassen, is een precisielasproces waarbij een wolfraamelektrode wordt gebruikt om een ​​kwaliteitslas te produceren. Het wordt veel gebruikt voor het lassen van dunne metalen platen en lasmaterialen die moeilijk te verbinden zijn.
  • MIG-lassen: MIG-lassen, of lassen met inert gas, is een snel en efficiënt lasproces waarbij een continu aangevoerde draad wordt gebruikt om een ​​las te maken. Het wordt vaak gebruikt voor het lassen van zacht staal en aluminium.
  • Booglassen met gevulde draad: booglassen met gevulde draad is een lasproces dat gebruikmaakt van een continu aangevoerde draad gevuld met poeder dat de functie van het beschermgas overneemt. Het wordt veel gebruikt voor het lassen van dikkere metalen platen en lassen buitenshuis. Bij dit proces hoeft men geen gebruik te maken van zware gasflessen.

De juiste lastechniek 

Welk type las u ook kiest, het is cruciaal om de juiste lastechnieken te volgen om de kwaliteit en sterkte van de las te waarborgen. Dit omvat een goede voorbereiding van metalen oppervlakken, het kiezen van de juiste lasapparatuur en verbruiksartikelen en het volgen van de juiste lasprocedures.

Een cruciaal proces

Lassen van metaal is een cruciaal proces bij de fabricage en reparatie van metaal. Door de juiste lasmethode te kiezen en de juiste technieken toe te passen, realiseert u sterke en duurzame verbindingen die bestand zijn tegen hoge belastingen en druk. Of u nu een professionele lasser bent of een doe-het-zelver, investeren in de juiste apparatuur en de tijd nemen om de juiste lastechnieken te leren, is belangrijk voor het succes van uw lasprojecten.

 

 

Lassen als een pro? Ontdek onze topkwaliteit lasapparatuur in de webshop!