Bij Vamatec vind je een uitgebreid gamma aan slijp- en afbraamschijven voor metaal, inox en non-ferro. Als je van plan bent om een snijschijf aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke factoren waarop je moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

De diameter van de schijf is uiteraard een belangrijke factor om in overweging te nemen. Daarnaast is het ook essentieel om de juiste schijf te kiezen voor het specifieke toepassingsgebied, of het nu gaat om metaal, RVS/INOX, aluminium of non-ferro.

Als je van plan bent om RVS/INOX te slijpen, is het belangrijk om een schijf te selecteren die ijzervrij (FE-vrij) is, om te voorkomen dat er roestvorming ontstaat. Het kiezen van de juiste korrelsoort (aluminium-oxide, zirconium of keramische korrel) en korrelgrootte is ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de schijf geschikt is voor de gewenste toepassing.

Ten slotte moet je ook letten op de hardheid van de schijf en zorgen voor een balans tussen de hardheid en de verspaningscondities, om ervoor te zorgen dat de schijf optimaal presteert tijdens het slijpen.

Bij Vamatec staan we altijd klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw toepassing. Bestel nu onze slijp- en afbraamschijven van Globe, Sait, Novo Abrasive of 3M en zorg ervoor dat je altijd de juiste keuze maakt voor jouw slijpwerkzaamheden.