Wil je graag meer weten over afbraam- of slijpschijven? Deze schijven worden gecreëerd in twee lagen. De laag aan de labelzijde krijgt voornamelijk gewone mineralen, meestal van een kleinere korrelgrootte en fungeert als drager/rug voor de laag met de hoogwaardigere mineralen die het eigenlijke slijpwerk presteren.

Om de beste resultaten te behalen, is de optimale werkhoek van een afbraamschijf 25-30° op het werkstuk. Net zoals bij andere schuurmaterialen wordt de schijf met achterwaartse trekbewegingen bediend, zodat je het resultaat direct kunt zien.

Een afbraamschijf kan wel voor meer vibraties zorgen en is daarom minder geschikt voor esthetische afwerkingen. Gelukkig worden deze beperkingen steeds meer opgevangen door de harsformules en vormgeving van de schijf aan te passen. De voordelen van afbraamschijven zijn dat ze zeer snel verspanen, een lange levensduur hebben en zowel op vlakke als kopse kant gebruikt kunnen worden.

Bij Vamatec hebben we een uitgebreid assortiment van slijpschijven van topmerken zoals Globe, Novo Abrasive, Sait en 3M. Neem snel een kijkje in ons aanbod en ontdek welke slijpschijven het beste bij jouw behoeften passen. Bestel nu en behaal de beste resultaten bij het slijpen!