Lastafels of montagetafels worden gebruikt bij hecht-of constructiewerken en functioneren als (modulaire) werkbanken. Een lastafel zorgt ervoor dat je nauwkeurig werkstukken of constructies kan bewerken door ze stabiel te positioneren of op te spannen. Daarom staat een lastafel ook wel bekend als “opspantafel”. Naast laswerkzaamheden kan zo’n tafel ook gebruikt worden voor tal van toepassingen zoals bv. assemblage van werkstukken, opmeten van materialen, hechten en frezen.

De aanschaf van een lastafel is een investering. Een goed gekozen tafel verdient zichzelf terug in een veelvoud, maar, zoals bij elke investering is het belangrijk een goede keuze te maken. Daarom is het goed even stil te staan bij volgende vragen alvorens u tot een aankoop overgaat:

  1. Welk type constructie ga ik lassen?
    Lichte tot gemiddelde constructies maken gebruik van het 8 of 12mm systeem
    Voor zwaardere constructiewerkzaamheden maakt u best gebruik van een 15mm systeem.
  2. Hoe groot zijn de constructies die ik wens op te spannen?
    Denk na over de kleinste en grootste werkstukken die u wenst te bewerken, dit zal immers het formaat van uw lastafel bepalen.
  3. Voor welke toepassingen zal ik de lastafel benutten?
    Maak een lijst en overloop even welke accessoires u hiervoor nodig zal hebben.

GPPH lastafels zijn vervaardigd uit hoogkwalitatief staal, duurzaam, maar tegelijkertijd ook betaalbaar. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar in 8, 12 en 15 mm plaatdikte evenals gaten en tools van 16 en 28 mm.

heeft een no-nonsense aanpak bij de productie van hun lastafels. Prijsopdrijvende marketingtrucs zoals nitreren worden achterwege gelaten en er wordt gekozen voor hoogkwalitatief gehard constructiestaal S355J2+N.  Veelvuldige testen geven immers aan dat nitreren een verwaarloosbaar effect heeft en de prijs van de lastafels onnodig opdrijft.